[Review] Is de VidaXL Hondenbuggy goed?

Lees onze uitgebreide review van de VidaXL Hondenbuggy
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Onafhankelijk

Speciaal gemaakt voor consumenten.

Betrouwbaar

Échte klanten aan het woord.

Overzichtelijk

Met aandacht overzichtelijk gemaakt.

VidaXL Hondenbuggy

Weinig geld en alsnog genieten van de luxe van een hondenbuggy Helemaal geen probleem.

De VidaXL Hondenbuggy is een geschikte keus voor weinig geld. Het is zeker niet de beste buggy, maar het is wel één van de betere voor de lage prijs die je ervoor betaalt.

Waarom VidaXL?

VidaXL heeft een van de goedkoopste hondenbuggy’s op de markt gebracht. Deze buggy is vergeleken met andere hondenbuggy’s in dezelfde prijsklasse een uitstekende keus. Wil je meer weten over deze buggy? Lees dan gauw verder!

VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Het merk: VidaXL

Wat en wie is VidaXL?

VidaXL biedt hun klanten een uiteenlopend assortiment van producten, waarbij ze zich positioneren als een prijsvechter.

VidaXL koopt producten in op basis van de vraag vanuit de markt en koop deze in bij de bron. VidaXL heeft invloed op het ontwerp en verpakking van de producten. Hierdoor kan VidaXL ervoor zorgen dat hun producten beter aansluiten op de behoefte van hun klanten en de klanten een scherpe prijs betalen. Met behulp van de inkoopkracht van VidaXL kunnen zij hun klanten de best mogelijke deal aanbieden: Goed product tegen een hele scherpe prijs.

VidaXL-Hondenbuggy-blauw-800x500

VidaXL verkoopt producten binnen de branches:

 • Wonen en Tuin;
 • Doe-het-Zelf;
 • Huishoudelijke artikelen;
 • Buitenspeelgoed en
 • Wellness en Fitness.
Uit deze feiten kun je opmaken dat VidaXL geen specialist is in hondenbuggy’s, maar een prijsvechter die gespecialiseerd is enkel in lage prijzen tegen redelijk kwaliteit.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

VidaXL Hondenbuggy

Hondenbuggy

De wandelwagen van VidaXL is voor huisdieren een geschikte manier om lange wandelingen te maken over verharde wegen, zoals het park, in de stad en het winkelcentrum.

Afmeting buggy (in cm) 80 x 37 x 99
Afmeting mand (in cm) 37 x 33 x 27
Gewicht 10 kg
Draaggewicht 15 kg
Meest geschikt voor Lange wandelingen;
Verhard terrein.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com
VidaXL-Hondenbuggy-rood-800x500
VidaXL-Hondenbuggy-blauw-800x500 2

Voor wie is de VidaXL Hondenbuggy geschikt?

De VidaXL hondenbuggy is een buggy in het lagere segment en is erg populair in Nederland. VidaXL heeft zichzelf overtroffen door een buggy met veel luxe functies op de markt te brengen. De buggy is erg geschikt voor mensen die voor het eerst een hondenbuggy aanschaffen of een oude hond bezitten die nog maar enkele jaren te gaan heeft. Je hoeft niet gelijk honderden euro’s te betalen als je een functionele hondenbuggy wil gebruiken, VidaXL bewijst dat.

VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Voor welke situaties is de VidaXL Hondenbuggy geschikt?

De Hondenbuggy van VidaXL is geschikt voor verharde wegen. Dit komt doordat de buggy is voorzien van zes kleine kunststof wieltjes.

Kunststof staat erom bekend dat het schokken nauwelijks dempt, zoals luchtbanden dat wel doen. Doordat schokken minimaal worden gedempt, kan de buggy snel stuk gaan op onverhard terrein.

Als je langer van je hondenbuggy wil genieten is het belangrijk om de hondenbuggy van VidaXL alleen op verharde wegen te gebruiken.

Als je van plant bent om de buggy voor tientallen jaren te gebruiken, dan raad ik je aan om een ander merk hondenbuggy te kiezen van een hogere kwaliteit materiaal, met staal of aluminium frame en luchtbanden.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com
VidaXL-Hondenbuggy-rood-opbergvak
VidaXL-Hondenbuggy-rood-achter-en-voor-ingang-1024x640-1

Omvang & Draaggewicht van de VidaXL Hondenbuggy

De VidaXL Hondenbuggy is compact vormgegeven. De afmetingen van de buggy zijn 80 x 37 x 99 centimeter. Met het maximum draaggewicht van 15 kilo is dit niet de sterkste en grootstebuggy, desondanks is het geschikt voor baasjes van kleine(re) honden.

Van welk materiaal is de VidaXL Hondenbuggy gemaakt?

De buggy is geheel waterbestendig, scheurbestendig en weerbestendig, dankzij het polyester waarvan de buggy is gemaakt. Als je jouw hond droog wil houden bij slecht weer is het niet nodig om een regenhoes aan te schaffen.

Verder is de buggy vrij licht van gewicht, omdat het frame is gemaakt van PVC. Nadelen van PVC is dat het minder duurzaam is dan aluminium of metaal.

VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Welke type banden heeft VidaXL Hondenbuggy?

De Hondenbuggy van VidaXL beschikt over vier wielen. De voorwielen zijn zwenkwielen met schokdempers wat zorgt voor een soepele rit.

De banden zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor meer gevoelig voor schokken dan luchtbanden. Door de schokdempers aan de voorwielen is de kar toch nog voorzien van comfort.

Houd er rekening mee dat de banden lang niet zoveel schokdemping heeft als luchtbanden.

Uit klantervaringen blijkt dat de kar bij een lichte duw al goed meebeweegt.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com
VidaXL-Hondenbuggy-rood-rem
VidaXL-Hondenbuggy-rood-bekerhouders

Welke extra accessoires heeft de VidaXL Hondenbuggy?

Alle accessoires (en handige snufjes) die je standaard bij de hondenbuggy krijgt worden hieronder beschreven.

 • Twee luikjes: De hondenmand die op de buggy zit bevestigd heeft twee luikjes die aan de onder- en bovenkant los kunnen worden gemaakt. Door deze luikjes kan de hond naar buiten kijken als je hond zit of laag ligt.
 • Twee bekerhouders: De hondenbuggy beschikt ook over twee bekerhouders, die zitten bij de duwstang.
 • Ruime opbergvak: Onder de hondenmand zit een ruime opberg vak. Dankzij de grote opberg vak is de buggy geschikt voor het gebruiken bij lange wandelingen. In deze opbergvak kun je voor ruim 5 kg aan spullen kwijt, genoeg om lekker te kunnen picknicken.
Deze extra accessoires zie je bijna bij geen een hondenbuggy voor deze prijs. Deze extra’s zorgen er dan ook echt voor dat deze buggy onderscheidend is ten opzichte van de concurrenten binnen dezelfde prijsklasse.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Hoe zit het met de veiligheid van de VidaXL Hondenbuggy?

Bij de productie van de hondenbuggy is er ook gedacht aan de veiligheid van de gebruiker en de huisdier.

De hondenbuggy is allereerst gemaakt van een opvallende rode en blauwe kleur. Deze kleuren weerkaatsen het licht dat erop schijnt. Hierdoor zal je beter zichtbaar zijn wanneer het donker is en je aan het verkeer deelneemt.

De achterwielen beschikken over een rem die je kunt bedienen met je voet. Op het moment dat de rem is ingeschakeld, kan de wagen niet zomaar wegrollen. Een rem is erg handig op het moment dat je stilstaat op een heuvel en je wilt dat de buggy op zijn plek blijft staan.

VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com
VidaXL-Hondenbuggy-rood-800x500 2

Klantrecensies

Wat zeggen klanten over de VidaXL Hondenbuggy?

Uit 79 reviews blijkt dat de hondenbuggy van VidaXL een 4,4 scoort van de 5 sterren.
Klantreviews-VidaXL-Hondenbuggy
Positieve-Recensie-VidaXL-Hondenbuggy

Deze review geeft een duidelijk beeld bij de positiviteit van de klanten van de buggy. Over het algemeen zijn de klanten niet erg kritisch over de hondenbuggy, vanwege de lage prijs. De hondenbuggy is dan ook erg geschikt als je voor een korte periode een hondenbuggy nodig hebt, of als je voor het eerst een hondenbuggy aanschaft.

VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com

Conclusie

Wat is de algehele conclusie over de VidaXL Hondenbuggy?

De VidaXL Hondenbuggy is een uitstekende keus voor als je je eerste hondenbuggy aanschaft. Ook is de VidaXL hondenbuggy geschikt als je hem voor minder dan 2 jaar nodig hebt.

 • Lage prijs.
 • Twee bekerhouders en een ruime opberg vak.
 • Polyester materiaal, waardoor het waterbestendig is.
 • Schokdemper aan de voorwiel voor meer rijcomfort.
De grote hoeveelheid recensies dragen eraan bij dat je een goed beeld hebt bij wat je koopt. Deze hoge mate van betrouwbaarheid zorgt ervoor dat de kans groot is dat je een goede aankoop doet.
VidaXL Hondenfietskar bestellen bij bol.com
VidaXL-Hondenbuggy-blauw-800x500