DoggyRide Original / Mini Review

img

DoggyRide Original

4.35

Prijs

3.5/5

Gebruikservaring

5.0/5

Design

4.3/5

Functionaliteiten

4.5/5

Veiligheid

4.5/5

Voordelen

 • Hoge kwaliteit materialen, waardoor de kar erg duurzaam is.
 • Mogelijkheid om te koppelen aan een elektrische fiets.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Reflectors en weerkaatsende veiligheidsstrepen voor extra veiligheid in het verkeer.
 • Geschikt voor zware honden: 55 kilo draaggewicht.

Nadelen

 • Relatief prijzig.
 • Uitbreidingen, zoals de joggerfunctie en wandelfunctie worden niet gratis bijgeleverd.

Betrouwbaar..?

Daar staat de DoggyRide Original / Mini al jaren om bekend!

Het merk is een bekende klassieker bij de meeste hondenliefhebbers met een hondenfietskar. Hondenkarren van het merk DoggyRide zijn al sinds 2009 verkrijgbaar in Nederland.

Ontwikkelingen hebben in de tussentijd plaatsgevonden. Er zijn concurrenten bijgekomen en DoggyRide heeft ook hun eigen kar veranderd.

Maakt DoggyRide nog steeds de beste karren in Nederland? Of zijn er al betere alternatieven op de markt.

In dit artikel leggen we de DoggyRide Original en Mini onder de loep.

Prijs, comfort en andere eigenschappen worden onder de loep genomen. Klantrecensies zijn hierbij een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van de kwaliteit.

Het doel is om te achterhalen of de DoggyRide Original / Mini na deze review nog in jouw verlanglijst thuis hoort.

DoggyRide Original / Mini Review

De DoggyRide is prijzig vergeleken met andere hondenkarren. Verwachtingen voor deze kar mogen dan ook hoger worden gezet.

 • doggyride rood 123hondenrassen

Specificaties: DoggyRide Original / Mini

MerkDoggyRide
Afmeting (in cm)80 x 56 x 65
Gewicht14 kg
Draaggewicht55 kg
KleurenRood en groen
Is jouw hond minder zwaar dan 55 kg en kan het zich gedragen als een sloopkogel? Dan is de DoggyRide Novel waarschijnlijk de ideale keuze voor jou!

Omvang

De DoggyRide Original is relatief groot van omvang. Als je een grotere hond bezit, dan is deze kar prima geschikt voor jou. Deze kar kan ook prima twee honden tegelijkertijd vervoeren.

De DoggyRide Mini is juist meer geschikt voor kleine honden. Door de lage instap en het kleinere formaat is het een geschikte keus voor honden van minder dan 15 kg.

Draaggewicht

De draaggewicht van de DoggyRide is ook relatief hoog: 55 kilogram. Zware honden passen in de kar en de kar kan het gewicht aan. Daarbij is het zelfs mogelijk om naast je hond, ook boodschappen mee te nemen in de kar.

De DoggyRide Mini kan een draaggewicht van maximaal 25 kg aan. Het is aan te raden om een hond van maximaal 20 kg mee te nemen in de kar.

Comfort & reizen

14 Kilogram weegt de Original en de mini weegt 9,5 kg. Reizen met deze hondenkar is geen probleem. Ondanks dat de omvang vrij groot is, zijn beide karren opvouwbaar. Hierdoor kun je de kar eenvoudig achter in de auto meenemen.

Heb je een kleine hond, dan is de DoggyRide Mini waarschijnlijk een betere keuze voor jou. Deze kar is de originele variant, alleen dan kleiner, lichter en beter wendbaar. Makkelijker om mee te nemen en compacter om op te bergen.

Wielen

20 Inch luchtbanden met veel comfort. De wielen zijn van het merk Kenda. Kenda is een bekend Amerikaans merk dat zich vooral richt op liefhebbers van comfort. Het lucht in de banden helpt de schokken te dempen. Een aangename ervaring voor de bestuurder en de hond.

Veiligheid in het verkeer

Beide karren zijn voorzien van reflectoren in de wielen en op de kar. De strepen op de kar zijn weerkaatsend, waardoor ze in het donker opvallen. Ook valt de kar bij daglicht op door de felle kleuren. De hondenfietskar is daardoor ook een veilige kar in het verkeer.

Comfort

De kar van de DoggyRide original is over het algemeen al relatief ruim. De meeste honden passen dan ook wel in de kar.

Minder ruim is de DoggyRide Mini. Daarentegen heb je juist een kar die minder zwaar in gewicht is en daardoor makkelijker in te klappen en te vervoeren.

Bij beide karren kan de bovenkant van de kar eenvoudig open worden geritst. Op die manier krijgt de hond nog extra ruimte en frisse lucht. Als jouw hond zijn kop uit het dakraam steekt kan hij ook extra meegenieten van de rit.

Anti-sliplaag

De kar heeft van zichzelf al een anti-sliplaag. Als je een extra comfortabele kussen wil hebben voor jouw hond, dan kun je ervoor kiezen om een DoggyRide kussen bij te nemen.

Het gaas in de hoes is ook een extra voordeel. Jouw hond kan veel van het uitzicht zien, daarnaast zorgt het gaas ook voor een goede circulatie van de zuurstof.

Veiligheid

Je kunt ervoor kiezen om de hele kar dicht te ritsen, zodat jouw hond er in geen mogelijkheid uit kan komen. Een andere mogelijk is om je hond te bevestigen aan de lijn die zit gemonteerd in de kar.

Aanleglijn

De aanleglijn krijg je bij aankoop van de kar er altijd bij. Mocht je de aanleglijn kwijtraken, of er meer willen dan kun je deze los bijkopen.

Je hond hoeft in deze fietskar niet nat te regenen met slecht weer. Het regenscherm kan eenvoudig van boven op de kar worden gerold naar de voorkant van de kar.

Elektrische fiets

Wil je je e-bike koppelen aan een hondenkar? Dat kan met de DoggyRide karren. Hiervoor dien je een speciale koppeling-adapter voor aan te schaffen.

Hondenbench

Een hondenbench en fietskar in 1. Dat klinkt niet alleen functioneel, maar dat is het ook.

Met de DoggyRide hondenfietskar hoef je namelijk geen hondenbench meer aan te schaffen.

De wielen van de fietskar zijn eenvoudig afneembaar. Hierdoor kan je hond wennen aan de kar als bench. Dit is ook een goed stapje om je hond te laten wennen aan de kar.

Ervaringen: Wat zeggen klanten

Klanten die de DoggyRide Mini en Original hebben gebruikt zijn over het algemeen positief gestemd over de kar.

DoggyRide-mini-Original-review

Maximale score

Deze kar scoort een 4,8 van de 5 op basis van 5 recensies.

Ik ken in mijn omgeving drie anderen die ook deze kar gebruiken. Zij zijn er ook tevreden mee.

Het ontwerp, de gebruiksgemak en flexibiliteit zijn veelgenoemde punten. Uit de klantervaring kun je opmaken dat de kar een kleine draaicirkel heeft.

Ook is de kar enorm geschikt voor honden die nog niet aan een hondenkar zijn gewend. De kar is namelijk gemaakt van stevig materiaal, waar je hond niet zomaar doorheen kan krabben.

Gemakkelijk in gebruik

Verder is de kar volgens gebruikers eenvoudig om te gebruiken. Hier wordt het dan ook vaak om geprezen. Volgens kopers is de kar eenvoudig in elkaar te zeggen en rijdt de kar comfortabel mee achter de fiets. Als je er niet helemaal uitkomt bij het in- en uit elkaar halen van de kar, bekijk dan even deze video waarin het stap voor stap wordt uitgelegd. Na het kijken van de video kan het niet meer misgaan.

Stevigheid

Tot slot is een veel genoemd positief punt dat mensen tevreden zijn over de stevigheid van de kar. Als jouw hond wat zwaarder is, dan is deze stevigheid zeker nodig.

Conclusie: Is de DoggyRide het kopen waard?

Als je op zoek bent naar een duurzame kar, dan is de DoggyRide zeker het kopen waard.

De DoggyRide Mini is geschikt voor kleine honden tot 20 kg en de DoggyRide Original is geschikt voor honden tot 50 kg.

Doordat beide karren gemaakt zijn van stevig materiaal, zijn ze allebei geschikt voor angstigere honden. Ook voor honden die nog nooit in een kar hebben gezeten is dit een geschikte kar.

Beide karren beschikken over veel mogelijke uitbreidingen, zoals een jogger-functie en het koppelen aan een elektrische fiets.

Al met al zijn deze hondenkarren wat prijziger, maar vertegenwoordigen ze een goede positieve prijs / kwaliteit verhouding.

Voordelen

 • De stevige ondergrond met anti-slip zorgt voor een hoog comfort.
 • Stevig gebouwd, waardoor de kar geschikt is voor honden die nog moeten wennen aan een kar.
 • Erg positieve klantrecensies, waardoor de risico op een miskoop klein is.
 • Multi functioneel, kan eenvoudig de bench vervangen.
 • Met uitbreidingen zijn de karren ook voorzien van jogger-functie en achter de e-bike.

Nadelen

 • Wat hoger in prijs, maar wel met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Geen extra’s voor het baasje, zoals opbergvak of drinkbekerhouder

auteur 123hondenrassen

Sophie de Jong

Ik ben Sophie, auteur van 123hondenrassen.nl. Deze knapperd naast mij is Tommy, 8 jaar.

Ik ben 31 jaar en ben altijd in een huis vol honden opgegroeid. Op mijn 21e haalde ik mijn diploma als kynoloog en werk sindsdien met veel enthousiasme als hondentrainster. Het voelt soms zo onwerkelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

“Een band tussen hond en baasje groeit als het is voorzien van de juiste middelen”

Met ruim 10 jaar ervaring op zak als hondentrainster informeer ik consumenten bij het aanschaffen van producten. Goedkoop is niet altijd een goede koop en daar wil ik consumenten in helpen sturen.

Volg mijn aanbevelingen en je zult gelukkiger zijn van je aankopen. Dat beloof ik je! 😉

Gerelateerde artikelen

Hoeveel sterren verdient dit artikel?
[Total: 1 Average: 5]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :