E-Bike: Beste Hondenfietskar voor de Elektrische Fiets

img

Een hondenfietskar en een elektrische fiets, goede combi?

Ik kan je met zekerheid zeggen, het is dikke pret voor jou en je hond. Ik rijd al jaren met mijn labrador in een hondenfietskar achterop mijn elektrische fiets.

Eenvoudiger vooruit komen met je hond bestaat bijna niet. In dit artikel ga ik op zoek naar de meest geschikte hondenfietskar voor een elektrische fiets.

Let bij het aanschaffen van een hondenfietskar erop dat niet alle karren achter een e-bike passen. E-bikes en hondenfietskarren raken snel beschadigd als dit geen goede match is. Je zult er dan ook duurzaam meer plezier uithalen als je de keuze goed overweegt.

Verder zijn er nog andere onmisbare onderdelen; de veiligheid en kwaliteit van de kar. Je wilt toch zo lang mogelijk plezier hebben van je kar.

In dit artikel beschrijft ik voor- en nadelen en belangrijke punten waar je op moet lebben bij het aanschaffen van een hondenfietskar voor een e-bike. Ik zorg ervoor dat je uitstekend voorbereid bent. Zo kun je duurzaam met je hond en e-bike rondtouren!

Voordeel van een hondenkar met e-bike

Een grote hondenfietskar trekken met een grote hond erin kan erg zwaar zijn. Een groot voordeel van een elektrische fiets is dan ook dat dat veel soepeler verloopt. De heuvel oprijden met een hond van 40 kilo achter je is goed te doen met een e-bike.

In deze video zie je hoe leuk het is om jouw hond mee te nemen op fietstocht.

Let bij de aanschaf van een kar wel op, want…

Veel hondenfietskarren passen niet achter e-bikes!

Sommige hondenfietskarren zijn geschikt voor een elektrische fiets, maar zeker niet allemaal! Een hele hoop fietskarren, zoals die van Innopet, gaan niet samen met een elektrische fiets.

Het is wel mogelijk om sommige hondenkarren met een tussen koppeling om te toveren tot karren die geschikt zijn voor achter de elektrische fiets. De tussen koppeling zorgt ervoor dat de kar en fiets niet beschadigd raken tijdens het fietsen.

Een e-bike heeft vaak de motor achterop zitten. Bedradingen die aan de achterkant van de e-bike zitten zijn vatbaar om te beschadigen. Als hier een hondenkar op wordt gemonteerd die niet aansluit, kan de kar de bedrading en motor makkelijk beschadigen.

De belangrijkste tip die ik je mee wil geven is dan ook: Als je twijfelt of een kar achter een elektrische fiets past, ga er dan vanuit dat het niet past.

Wees zuinig op je elektrische fiets en hondenkar

Een elektrische fiets en hondenkar zijn voor de meeste mensen relatief grote aankopen. Het is dan ook verstandig om hier op een duurzame manier mee om te gaan, je wilt er toch zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Met de juiste koppeling adapter kun je deze mogelijkheden tot beschadiging oplossen.

Rijd rustig

Ook al kun je zo snel gaan met een elektrische fiets, probeer hier voorzichtig mee om te gaan.

Er gebeuren regelmatig ongelukkig met elektrische fietsen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat elektrische fietsen drie keer vaker betrokken zijn bij een dodelijk ongeval dan normale fietsen.

Een e-bike in combinatie met een hondenfietskar zorgt voor nog meer spanning. Dit heeft te maken met de grote draaicirkel die je krijgt door de hondenfietskar en dat je minder snel kunt remmen. Het gewicht achter de fiets duwt je fiets vooruit als je snel remt.

Ik adviseer je om maximaal 18 kilometer per uur te rijden met een fietskar achterop. Op die manier heb je voldoende tijd om in spannende situaties samen met je hond overeind te blijven.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met je hond. Als je snel fietst, kan je hond schrikken van de hoge snelheid en daardoor onvoorspelbaar reageren.

Verder is het aan te raden om snelheid af te nemen op stukken die minder veilig zijn. Denk hierbij aan scherpe bochten. Ik hoef je niet uit te leggen waarom dat zo is. 😉

Welke hondenfietskar is geschikt voor een Elektrische Fiets?

De hondenfietskarren van DoggyRide en PawHut Trailer zijn de enige hondenfietskarren die geschikt zijn voor elektrische fietsen. Houd er wel rekening mee dat er verschillen zit tussen deze twee! Op die verschillen ga ik wat dieper in.

Artikel

Beoordeling

Check prijzen

DoggyRide Novel 

Hoogste kwaliteit

PawHut Trailer

Laagste prijs


DoggyRide Original – Beste kwaliteit

 • doggyride rood 123hondenrassen
MerkDoggyRide
Afmeting (in cm)80 x 56 x 65
Gewicht14 kg
Draaggewicht55 kg
KleurenRood en groen
De DoggyRide Novel is een ideale hondenfietskar met vering voor elektrische fiets. Als je daar naar zoekt, is dit waarschijnlijk de ideale keuze voor jou!

Beschrijving van de DoggyRide Novel

De beste hondenfietskar en bijbehorende accessoires voor de elektrische fiets is de DoggyRide Original met een speciale koppeling.

De DoggyRide Novel heeft veel ruimte en draaggewicht om een grote hond te vervoeren. Dit vergeleken met de PawHut Trailer die veel minder draaggewicht heeft en daardoor alleen geschikt is voor kleinere honden.

Ben je op zoek naar een veilige fietskar die ook nog eens van hoge kwaliteit is en dus lang meegaat? Dan is de DoggyRide de kar voor jou. DoggyRide heeft een goede reputatie voor fietskarren van hoge kwaliteit. Het merk staat niet voor niets al jaren bekend als het meest bekende merk als het gaat om hondenfietskarren.

De reden waarom de DoggyRide in deze lijst staat is vanwege de mogelijkheid om een elektrische fiets te koppelen met een koppeling-adapter. De koppeling adapter is gemaakt door DoggyRide en is speciaal gemaakt voor fietsen waar de normale koppeling niet op kan worden gemonteerd.

In onderstaande video kun je zien hoe de koppeling eenvoudig kan worden gemonteerd aan de fiets.

Videouitleg: Hoe bevestig je de koppeling-adapter aan de DoggyRide fietskar en je fiets.

Beoordeling

Prijs

6,8 / 10

Gebruiks ervaring

9,7 / 10

Design

8,7 / 10

Functionaliteit

8,9 / 10

Veiligheid

9,4 / 10

Totale score

8,7 / 10

Conclusie DoggyRide Novel – Geschikt voor Zwaardere Honden

Deze kar oogt wat duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn zal dit een goede investering zijn. Doordat het is gemaakt van duurzaam materiaal is het nauwelijks onderhevig aan slijtage en kan de kar bij goed onderhoud gemakkelijk een leven lang meegaan.

Voordelen

 • Geschikt voor zware honden: 55 kilo draaggewicht.
 • Alle zijden en bovenkant van de kar kunnen worden los geritst voor extra zuurstof en ventilatie.
 • Reflectors en weerkaatsende veiligheidsstrepen voor extra veiligheid in het verkeer.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Mogelijkheid om te koppelen aan een elektrische fiets
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Beschikt over uitstekend verende eigenschappen voor hoge comfort.

Nadelen

 • Duurder door de hoogwaardige kwaliteit en techniek.
 • Stuk zwaarder in gewicht (14kg) door het zware, stevige materiaal.


PawHut Trailer – Laagste Prijs

 • pawhut trailer 1 123hondenrassen
MerkPawHut
Afmeting (in cm)78 x 83 x 94
Gewicht14 kg
Draaggewicht20 kg
KleurenBlauw
Beschik je over een beperkt budget? De PawHut Trailer is goedkoop in de aanschaf.

Beschrijving van de PawHut Trailer

Ben je in het bezit van een elektrische fiets? Dat is mooi! Deze hondenkar is eenvoudig te koppelen aan een elektrische fiets, zonder dat je daar een extra koppeling voor hoeft te kopen.

De PawHut Trailer beschikt over felle kleuren met een weerkaatsende vlag. Die uitrusting zal ervoor zorgen dat niemand in het verkeer om je heen kan.

Beide zijkanten, de achterzijde en het dak kan los worden geritst voor extra zuurstof en om te koelen.

De kar is gemakkelijk opvouwbaar, waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

In de hondenkar zit een bevestigingsriem waar de hond aan vast zit. Op die manier kan jouw hond niet uit de kar vallen.

Veel honden willen de kar nog wel eens verwarren met een bench, waardoor het ook functioneert als een veilige slaapplek!

Beoordeling

Prijs

9,1 / 10

Gebruiks ervaring

7,3 / 10

Design

9,6 / 10

Functionaliteit

8,4 / 10

Veiligheid

8,7 / 10

Totale score

8,6 / 10

Conclusie PawHut Trailer – Veiligste Fietskar voor Kleine Honden

Deze hondenkar is geschikt als je geen zware hond (max. 20kg). Het is juist geschikt voor kleinere hondjes. Met een kleine hondenvriend betover je deze subtiele hondenkar tot een lust voor ieders oog.

Voordelen

 • Alle zijden van de kar kunnen worden open geritst voor extra ventilatie en frisse lucht.
 • Weerkaatsende kar met een opvallende vlag, niemand in het verkeer kan om je heen!
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Eenvoudig te koppelen aan een elektrische fiets.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Geschikt voor honden om in te slapen.

Nadelen

 • Kan slechts 20kg draaggewicht aan en is daardoor meer geschikt voor kleinere honden.
 • Relatief zwaar in gewicht (14kg), maar oogt subtiel.

Algehele conclusie

De meeste hondenfietskarren zijn niet geschikt voor e-bikes. Het is daarom aan te raden om een hondenfietskar te nemen die speciaal is ontworpen voor elektrische fietsen, of gebruik maakt van een koppelstuk. Dit zorgt ervoor dat de hondenkar de bedrading niet zal slopen.

De DoggyRide Original met koppelstuk is de beste optie voor achter een elektrische fiets. De kar is van goede kwaliteit, heeft een mooi ontwerp en is gebouwd van sterk materiaal.

De PawHut Trailer is een goede tweede plek, maar heeft een slechter kwaliteit vergeleken met de DoggyRide.

Wil je meer weten over onze test met de DoggyRide? Lees ons artikel DoggyRide Original / Mini Review. Hierin bespreken we alle ins en outs van deze hondenfietskar.

Sophie de Jong

Ik ben Sophie, auteur van 123hondenrassen.nl. Deze knapperd naast mij is Tommy, 8 jaar.

Ik ben 31 jaar en ben altijd in een huis vol honden opgegroeid. Op mijn 21e haalde ik mijn diploma als kynoloog en werk sindsdien met veel enthousiasme als hondentrainster. Het voelt soms zo onwerkelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

“Een band tussen hond en baasje groeit als het is voorzien van de juiste middelen”

Met ruim 10 jaar ervaring op zak als hondentrainer informeer ik consumenten bij het aanschaffen van producten. Goedkoop is niet altijd een goede koop en daar wil ik consumenten in helpen sturen.

Volg mijn aanbevelingen en je zult gelukkiger zijn van je aankopen. Dat beloof ik je! 😉

Gerelateerde artikelen

Hoeveel sterren verdient dit artikel?
[Total: 2 Average: 5]
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :