Top 3: Hondenfietskar met Vering voor kleine en grote honden

img

Een hondenfietskar met vering zorgt voor extra comfort tijdens het fietsen. De vering functioneert als schokdemper en zijn comfortabel voor jou en je hond. Uit ervaring blijkt dat lang niet elke hondenfietskar beschikt over een goede vering.

In dit artikel worden de belangrijkste punten bij het selecteren van een hondenfietskar met een comfortabele vering onderzocht.

Het gaat onder andere om de kracht van de veer die op de kar zit. Ook de typen banden en het gewicht van de kar zijn belangrijke aandachtspunten.

Ik selecteer mijn drie favoriete hondenfietskarren die het beste voldoen aan de aandachtspunten. Op die manier hoef je zelf niet meer op uitgebreid onderzoek uit naar een hondenfietskar met een goede vering.

Voordelen van een hondenfietskar met vering

Eigenlijk hebben alle fietsen wel een goede vering ingebouwd. Als dit niet zo was, dan zouden de fiets erg oncomfortabel fietsen.

Deze regel geldt ook voor hondenfietskarren. Op het moment dat een kar niet beschikt over een goede vering, dan zal het erg oncomfortabel zijn voor jou en je hond.

Als je van plan bent om onder andere over onverhard terrein te fietsen, zoals gras of zand, dan is een vering onmisbaar.

Bij een vering draait het om comfort, voor jou en je hond.

Op het moment dat je hond een schokkerige kar heeft ervaren, dan zal het moeilijk worden om de hond nog in de kar te krijgen. Als de rit niet leuk is voor je hond, dan zal het steeds moeizamer worden om ‘m erin te krijgen.

Genieten van het uitzicht en ontspannen liggen is alleen mogelijk als de kar goed veert. Ontneem jouw hond niet het plezier van comfort! Gun ‘m dat plezier.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Hondenfietskar met vering?

In dit hoofdstuk worden de belangrijkste onderdelen van een goede hondenfietskar met vering beschreven. De belangrijkste onderdelen zijn: De veer, bandgrootte, type band, gewicht van de kar. Op die manier weet je precies waar je op moet letten voor een comfortabele hondenfietskar die goed veert.

De veer

hondenkar wiel vering
Hondenkar wiel met een goede veer

Net achter het wiel kun je de vering zien, zoals op de afbeelding wordt weergegeven. Vaak kun je de veer moeilijk zien op foto’s die online staan.

Uit ervaring van hondenfietskar bezitters blijkt dat de goedkopere fietskarren vaak helemaal geen vering hebben.

Veel webshops weten dit dan ook op een goede manier te verdoezelen. Door foto’s te laten zien waarbij je de vering niet kunt zien, zul je eenvoudig worden misleid.

Het is dan ook aan te raden om zelf een winkel te bezoeken waar ze hondenfietskarren verkopen. Door de hondenfietskar stevig naar de grond te duwen, zul je merken in hoeverre de hondenfietskar soepel terug veert. Een ander alternatief is dat je 1 van mijn aanbevelingen aanschaft. Deze hondenfietskarren heb ik in het echt getest en zijn dan ook verzekerd van een goede, comfortabele vering.

Formaat wielen – Grote of kleine?

hondenkar wielformaat groot of klein
Grootte van de wiel: Minimaal 50 cm diameter

Hondenfietskarren maken vaak gebruik van normale fietsbanden. Fietsbanden zijn over het algemeen erg stevig en kunnen goed de druk aan van mensen, dus ook van honden.

Het verschil in de banden zit hem bijvoorbeeld in de grootte van de wiel. De regel over de grootte van de banden luidt als volgt: Hoe groter de wielen, hoeveel beter ze de schokken opvangen.

Als je kunt kiezen, kies dan voor de grootste wielen. Wielen van minimaal 20 inch (50 centimeter diameter) is aanbevolen.

Luchtbanden of kunststofbanden

hondenkar wiel met lucht 1
Bandentype met lucht

Hondenfietskarren zijn beschikbaar met luchtbanden en kunststofbanden. Vaak zijn de achterbanden wel van lucht, dat zorgt al voor enorm veel comfort ten opzichte van kunststof banden.

Kunststofbanden zijn wat harder en kleiner dan luchtbanden. Kunststof banden worden vaak gebruikt als voorwiel, op het moment dat de fietskar wordt gebruikt als een buggy. Er gaat geen lucht in deze banden, waardoor deze banden minder schokken dempen en daardoor sneller kapot gaan. Daarentegen kunnen kunststof banden niet lek raken.

Luchtbanden zorgen ervoor dat de schokken goed worden opgevangen. Enig nadeel is dat deze banden wel lek kunnen raken.

Beide types hebben zo zijn voor- en nadelen. Maar als je gaat voor comfortabel, kwaliteit en met een goede vering. Dan zijn de luchtbanden zonder enige twijfel de beste keuze.

Gewicht van de kar: Meer of minder kilo’s

Duvo Fietskar Pet Trailer 123hondenrassen
Duvo+ Pet Trailer

Hondenfietskarren wegen doorgaans tussen de 8 en 18 kg. Meestal geldt de regel; hoe groter, hoe zwaarder. De vraag waar ik antwoord op geef is als volgt: Is een zware of licht gewicht kar beter?

Een lichte kar zorgt ervoor dat de schokken minder hard aankomen, waardoor de kar minder vraagt van de veer. Hierdoor zal de veer langer meegaan.

Een zware kar vraagt juist meer aandacht van de vering. De wielen voelen meer druk tijdens het rijden. Dit geldt dubbel als je ook nog eens een grote hond hebt die je vervoert. Als je een hondenfietskar met een zwakke onderplaat hebt

Daarentegen legt een zware kar juist meer druk op de wielen. De wielen zullen daardoor meer indeuken terwijl je rijd. Als je een grote hond hebt en de mat van de kar is zwak, dan bestaat de kans ook dat de kar dicht bij de grond komt.

Het is aan te raden om een kleine kar te nemen als je een kleine hond hebt en alleen een grote kar aan te schaffen als je een grote hond hebt.

Mijn aanraders hondenfietskarren met vering

Dit zijn mijn favoriete karren als het gaat om een hoog comfort. Als je 1 van deze karren kiest, weet je zeker dat je een kar hebt die gespecialiseerd is in comfort.

DoggyRide Mini

Hondenkar DoggyRide Mini Trailer groen buggy 2

Beste voor Kleine Honden (tot 25 kg)

DoggyRide Novel

doggyride rood 2 123hondenrassen

Beste voor zware honden (tot 55 kg)

Duvo+ Pet Trailer

Duvo Fietskar Pet Trailer 123hondenrassen

Beste prijs/kwaliteit verhouding


#1 DoggyRide Mini Trailer – Beste voor kleine honden (tot 25 kg)

 • doggyride fietskar groen groot vierkant 800 x 800 kleine hondenrassen
MerkDoggyRide
Afmeting (in cm)56 x 38 x 48
Gewicht9,5 kg
Draaggewicht25 kg
KleurenRood en groen
Gun je jouw hond de meest comfortabele ervaring? En is jouw hond minder dan 25 kg zwaar? Dan is de Doggy Ride Mini Trailer by far de beste keus voor jou!

Beschrijving van de DoggyRide Mini Trailer

Deze kar heeft een lage instap, waardoor kleine honden makkelijk in- en uit de kar kunnen wandelen. Het dak en de zijramen zit vast met een rits die open en dicht kan, om extra zuurstof binnen te laten. De kar kan in een handomdraai worden omgebouwd naar een honden buggy. De kar is voorzien van felle weerkaatsende kleuren, waardoor jullie extra op zullen vallen in het verkeer. De hond blijft warm en droog tijdens slecht weer, doordat het is gemaakt van waterbestendig materiaal. In de hondenkar zit een riem waarmee de hond kan worden vastgemaakt, waardoor de hond niet uit de wagen kan vallen. Honden gebruiken de kar ook vaak als een hondenbench om lekker in te slapen, multifunctioneel!

Beoordeling

Prijs

7,8 / 10

Gebruiks ervaring

9,6 / 10

Design

9,7 / 10

Functionaliteit

9,7 / 10

Veiligheid

9,2 / 10

Totale score

9,2 / 10

Conclusie DoggyRide Mini Trailer – Beste Allround Hondenkar

De DoggyRide Mini Trailerkar komt als beste uit de test. De kar heeft een wat hogere prijs, daarvoor krijg je een kar van hoogwaardige kwaliteit materiaal en goede techniek. Door de materiaal en techniek kan je met deze hondenkar (met goed onderhoud) ruim 10 jaar vooruit!

Voordelen

 • Extra lage instap, geschikt voor kleine honden.
 • Aan drie zijden open te ritsen voor extra zuurstof en frisse lucht.
 • Multifunctioneel: Eenvoudig om te bouwen naar een buggy of een bench.
 • Felle, weerkaatsende kleuren voor extra veiligheid in het verkeer.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Uitstekende vering voor comfortabel rijervaring

Nadelen

 • Je betaalt iets meer voor de hoogwaardige materiaal en comfortabele techniek.
 • Niet opvouwbaar, maar wel klein en compact.


#2 DoggyRide Novel – Beste voor zware honden (tot 55 kg)

 • doggyride rood 123hondenrassen
MerkDoggyRide
Afmeting (in cm)80 x 56 x 65
Gewicht14 kg
Draaggewicht55 kg
KleurenRood en groen
Is jouw hond minder zwaar dan 55 kg en kan het zich gedragen als een sloopkogel? Dan is de DoggyRide Novel waarschijnlijk de ideale keuze voor jou!

Beschrijving van de DoggyRide Novel

De DoggyRide Novel is de sterkste hondenkar in zijn klasse. Deze kar is gemakkelijk te koppelen met een elektrische fiets. De kar heeft ventilerende ramen aan beide zijkanten, achterkant en het dak kan los om extra zuurstof binnen te laten. De reflectors en veiligheidsstrepen zorgen ervoor dat de kar opvalt in het verkeer. De kar is opvouwbaar, waardoor hij makkelijk kan worden opgeborgen. In de kar zit een bevestigingsriem, zodat de hond stevig in de kar vast zit. De kar wordt ook vaak gebruikt als bench, de hond ziet het als een lekkere slaapplek.

Beoordeling

Prijs

6,8 / 10

Gebruiks ervaring

9,7 / 10

Design

8,7 / 10

Functionaliteit

8,9 / 10

Veiligheid

9,4 / 10

Totale score

8,7 / 10

Conclusie DoggyRide Novel

Deze kar oogt wat duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn zal dit een goede investering zijn. Doordat het is gemaakt van duurzaam materiaal is het nauwelijks onderhevig aan slijtage en kan de kar bij goed onderhoud gemakkelijk een leven lang meegaan.

Voordelen

 • Geschikt voor zware honden: 55 kilo draaggewicht.
 • Alle zijden en bovenkant van de kar kunnen worden los geritst voor extra zuurstof en ventilatie.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Mogelijkheid om te koppelen aan een elektrische fiets
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Bestendig tegen slijtage.
 • Uitstekende vering voor comfortabel rijervaring

Nadelen

 • Duurder door de hoogwaardige kwaliteit en techniek.
 • Stuk zwaarder in gewicht (14kg) door het zware, stevige materiaal.


#3. Duvo+ Pet Trailer – Beste prijs/kwaliteit verhouding

Duvo Fietskar Pet Trailer 1
MerkDuvo +
Afmeting (in cm)80 x 56 x 63
Gewicht14 kg
Draaggewicht40 kg
KleurenOranje

Wil je alleen de mooiste kar voor jouw hond? En heb je een beperkt budget? Dan is de Duvo + zeker een aanrader. Deze hondenkar heeft een perfect design en wordt ook nog eens verkocht tegen een schappelijke prijs.

De kar beschikt over ventilerende ramen aan alle kanten, waardoor jouw hond extra zuurstof krijgt in de kar. De riem van de kar is verstelbaar waardoor honden van alle formaten erin passen. De kar heeft een felle oranje weerkaatsende kleur voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Verder steekt er ook nog een knal oranje vlag de lucht in, enorm veilig dus!

Beoordeling

Prijs

9,1 / 10

Gebruiks ervaring

7,7 / 10

Design

8,6 / 10

Functionaliteit

7,8 / 10

Veiligheid

7,8 / 10

Totale score

8,2 / 10

Conclusie Duvo+

Heb je een kleine hond en vind je het leuk om met een knaloranje hondenkar rond te toeren? Dan is de Duvo+ zeker een geschikte kar voor jou!

Voordelen

 • Scherpe prijs.
 • Strak design.
 • Draaggewicht van maximaal 40 kilo
 • Verstelbare riem, waardoor het geschikt is voor alle formaat honden.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Geschikt voor honden om in te slapen.
 • Uitstekende vering voor comfortabel rijervaring.

Nadelen

 • De kar is wat kleiner van formaat, waardoor het niet geschikt is voor grote honden.
 • De kar valt enorm op, dus houd er rekening mee dat jouw kar de aandacht trekt! 😉

auteur 123hondenrassen

Sophie de Jong

Ik ben Sophie, auteur van 123hondenrassen.nl. Deze knapperd naast mij is Tommy, 8 jaar.

Ik ben 31 jaar en ben altijd in een huis vol honden opgegroeid. Op mijn 21e haalde ik mijn diploma als kynoloog en werk sindsdien met veel enthousiasme als hondentrainster. Het voelt soms zo onwerkelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

“Een band tussen hond en baasje groeit als het is voorzien van de juiste middelen”

Met ruim 10 jaar ervaring op zak als hondentrainster informeer ik consumenten bij het aanschaffen van producten. Goedkoop is niet altijd een goede koop en daar wil ik consumenten in helpen sturen.

Volg mijn aanbevelingen en je zult gelukkiger zijn van je aankopen. Dat beloof ik je! 😉

Gerelateerde artikelen

Hoeveel sterren verdient dit artikel?
[Total: 4 Average: 4.8]

1 Comments

 1. Wat een fantastisch artikel!!!! Alle aanbevolen hondenkarren hebben een goede vering gemonteerd. Als je een echte verende hondenkar wil kies dan de DoggyRide Novel. Ik was in Zeeland op vakantie en heel veel Duitse toeristen reden met dit merk echt geveerde kar rond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :