Top 3: Opvouwbare Hondenfietskarren voor kleine en grote honden

img

Hondenfietskarren staan erom bekend als prominent aanwezige objecten. Gelukkig hoeft een kar niet veel ruimte in beslag te nemen. Er zijn veel opvouwbare hondenfietskarren. Door de kar op te vouwen, kan de hondenfietskar eenvoudig worden meegenomen in de auto (Tip: op vakantie) of opgeborgen in de garage.

Niet alle hondenfietskarren op de markt zijn inklapbaar, daarom help ik jou bij het maken van een keuze voor een hondenfietskar die eenvoudig opvouwbaar is.

Wat zijn aandachtspunten bij het kiezen van een opvouwbare hondenfietskar?

Let bij het kopen van een opvouwbare hondenfietskar bij de volgende aandachtspunten en je zult lang tevreden zijn na het maken van je aankoop!

Kunnen de wielen van de kar worden los geklikt?

Sommige hondenfietskarren kunnen worden opgevouwen, maar kunnen de wielen niet worden losgeklikt. Hierdoor blijft de hondenkar alsnog een aanwezig object in je opslag of in de auto.

Als je graag een compacte hondenfietskar wil, is het aan te raden om een fietskar te kiezen waarbij de wielen eruit kunnen worden geklikt. Hier zijn eenvoudige kliksystemen voor, deze zul je terug lezen in de beschrijving.

Is een opgevouwen hondenkar compact genoeg?

Niet alle fietskarren zijn even compact nadat ze zijn opgevouwen. Logischerwijs zou je kunnen stellen dat een grote hondenfietskar meer ruimte in beslag neemt dan een kleine.

De exacte afmeting van een opgevouwen fietskar kun je vaak eenvoudig online vinden in de webwinkel. Met de exacte afmeting kun je beter inschatten of het object past op de plek waar je het wil opbergen.

Hoe weet ik wat een goed opvouwbare hondenkar is?

De eenvoud van het opvouwen en de mate waarin dat soepel verloopt verschilt enorm per merk. Vaak helpt het om recensies te lezen van gebruikers. Klanten houden ervan om te schrijven over dit onderwerp. Gebruikers-recensies zullen je al gauw vertellen of het wel of niet eenvoudig is om de hondenkar op te vouwen. Niemand zit te wachten om elke dag te klooien met een hondenkar.

Mijn aanraders hondenfietskarren met vering

Deze drie fietskarren hebben een uitstekende vering. Ze voldoen perfect aan de bovengenoemde punten en voldoen aan al je wensen als je op zoek bent naar een kar met goede vering. Kies direct welke fietskar goed bij jou past.

DoggyRide Novel

doggyride rood 2 123hondenrassen

Meest luxe

Duvo+ Pet Trailer

Duvo Fietskar Pet Trailer 123hondenrassen

Beste prijs/kwaliteit

Doggy Liner Karlie

Flamingo Doggy Liner 1 123hondenrassen

Laagste prijs


#1. DoggyRide Novel – Beste Kwaliteit

 • doggyride rood 123hondenrassen
MerkDoggyRide
Afmeting (in cm)80 x 56 x 65
Gewicht14 kg
Draaggewicht55 kg
KleurenRood en groen
Is jouw hond minder zwaar dan 55 kg en kan het zich gedragen als een sloopkogel? Dan is de DoggyRide Novel waarschijnlijk de ideale keuze voor jou!

Beschrijving van de DoggyRide Novel

De DoggyRide Novel is de sterkste hondenkar in zijn klasse. Deze kar is gemakkelijk te koppelen met een elektrische fiets. De kar heeft ventilerende ramen aan beide zijkanten, achterkant en het dak kan los om extra zuurstof binnen te laten. De reflectors en veiligheidsstrepen zorgen ervoor dat de kar opvalt in het verkeer. De kar is opvouwbaar, waardoor hij makkelijk kan worden opgeborgen. In de kar zit een bevestigingsriem, zodat de hond stevig in de kar vast zit. De kar wordt ook vaak gebruikt als bench, de hond ziet het als een lekkere slaapplek.

Beoordeling

Prijs

6,8 / 10

Gebruiks ervaring

9,7 / 10

Design

8,7 / 10

Functionaliteit

8,9 / 10

Veiligheid

9,4 / 10

Totale score

8,7 / 10

Conclusie DoggyRide Novel – Geschikt voor Zwaardere Honden

Deze kar oogt wat duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn zal dit een goede investering zijn. Doordat het is gemaakt van duurzaam materiaal is het nauwelijks onderhevig aan slijtage en kan de kar bij goed onderhoud gemakkelijk een leven lang meegaan.

Voordelen

 • Geschikt voor zware honden: 55 kilo draaggewicht.
 • Alle zijden en bovenkant van de kar kunnen worden los geritst voor extra zuurstof en ventilatie.
 • Opvouwbaar, waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren. En voorzien van simpel klik-systeem voor de wielen.
 • Mogelijkheid om te koppelen aan een elektrische fiets.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Bestendig tegen slijtage.
 • Uitstekende vering voor comfortabel rijervaring.

Nadelen

 • Prijziger door de hoogwaardige kwaliteit en techniek.
 • Stuk zwaarder in gewicht (14kg) door het zware, stevige materiaal.


#2. Duvo+ Pet Trailer – Beste Prijs-Kwaliteit

MerkDuvo +
Afmeting (in cm)80 x 56 x 63
Gewicht14 kg
Draaggewicht40 kg
KleurenOranje

Wil je alleen de mooiste kar voor jouw hond? En heb je een beperkt budget? Dan is de Duvo + zeker een aanrader. Deze hondenkar heeft een perfect design en wordt ook nog eens verkocht tegen een schappelijke prijs.

De kar beschikt over ventilerende ramen aan alle kanten, waardoor jouw hond extra zuurstof krijgt in de kar. De riem van de kar is verstelbaar waardoor honden van alle formaten erin passen. De kar heeft een felle oranje weerkaatsende kleur voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Verder steekt er ook nog een knal oranje vlag de lucht in, enorm veilig dus!

Beoordeling

Prijs

9,1 / 10

Gebruiks ervaring

7,7 / 10

Design

8,6 / 10

Functionaliteit

7,8 / 10

Veiligheid

7,8 / 10

Totale score

8,2 / 10

Conclusie Duvo+ – Designkar voor Weinig Geld

Heb je een kleine hond en vind je het leuk om met een knaloranje hondenkar rond te toeren? Dan is de Duvo+ zeker een geschikte kar voor jou!

Voordelen

 • Scherpe prijs.
 • Strak design.
 • Draaggewicht van maximaal 40 kilo
 • Verstelbare riem, waardoor het geschikt is voor alle formaat honden.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Geschikt voor honden om in te slapen.
 • Uitstekende vering voor comfortabel rijervaring.

Nadelen

 • De kar is wat kleiner van formaat, waardoor het niet geschikt is voor grote honden.
 • De kar valt enorm op, dus houd er rekening mee dat jouw kar de aandacht trekt! 😉


#3. Doggy Liner Karlie – Low Budget Kar voor Kleinere Honden (tot 20kg)

 • Doggy Liner Fietskar Karlie 123hondenrassen
GrijsFlamingo
Afmeting (in cm)125 x 95 x 72
Gewicht10 kg
Draaggewicht20 kg
KleurenGrijs

Beschik je over een klein budget, maar wil je wel genieten van de luxe van een hondenfietskar? Dan is de Doggy Liner Karlie een geschikte keus voor jou! Deze hondenkar beschikt over de nodige functionaliteiten en neemt niet direct een grote hap uit je portemonnee.

Deze hondenkar is één van de goedkoopste hondenkarren die wel voorzien is van alle nodige functionaliteiten. De kar beschikt over een voor- en achterdeur om het in- en uitstappen voor de hond te versoepelen. De kar is makkelijk te bewaren, doordat het eenvoudig opvouwbaar is. Daarnaast valt de kar goed op in het verkeer door de opvallende reflectors en reflecterende vlag. Hierdoor zal jouw veiligheid in het verkeer extra worden gewaarborgd.

Beoordeling

Prijs

9,7 / 10

Gebruiks ervaring

8,6 / 10

Design

6,8 / 10

Functionaliteit

8,1 / 10

Veiligheid

7,8 / 10

Totale score

8,2 / 10

Conclusie Doggy Liner Karlie – Low Budget Kar voor Kleinere Honden

Als je op zoek bent naar een simpele kar die doet wat die moet doen tegen een klein prijsje, dan is de Doggy Liner Karlie een uitstekende keus. Druk op de rode knop hieronder en koop het bij de leverancier met de laagste prijs.

Voordelen

 • Een complete kar tegen een hele schappelijke prijs.
 • De kar beschikt over reflectors en een reflecterende vlag voor extra veiligheid in het verkeer.
 • Opvouwbaar waardoor het minder ruimte in beslag neemt bij het bewaren.
 • Hond kan niet uit de kar vallen door de veiligheidsbevestiging.
 • Geschikt voor honden om in te slapen.

Nadelen

 • Handleiding kan wat onduidelijk zijn.
 • De kar is heel basic, waardoor de prijs ook erg schappelijk is .

Hoe vouw je een opvouwbare hondenfietskar op?

Meestal is het vanzelfspreken hoe je jouw hondenfietskar opvouwt. Als het je niet lukt om de hondenfietskar op- of uit te vouwen, dan kun je via de website of via een video zoeken naar het antwoord:

 1. Veel producenten van hondenfieskarren hebben online een handleiding staan. Hier in staat stap voor stap uitgelegd hoe de hondenfietskar opgevouwen dient te worden. DoggyRide heeft de handleiding voor de DoggyRide online staan. Als je bij jouw hondenfietskar geen handleiding bijgeleverd hebt gekregen, dan kun je op internet toch een handleiding vinden.
 2. Een andere optie is om YouTube af te speuren naar een video. Over de meeste hondenfietskarren staan er video’s online waar je af kunt kijken hoe anderen de hondenfietskar opvouwen. Zo ook in onderstaande voorbeeld.
Instructievideo hoe de hondenfietskar DoggyRide Novel kan worden opgevouwen

Sophie de Jong

Ik ben Sophie, auteur van 123hondenrassen.nl. Deze knapperd naast mij is Tommy, 8 jaar.

Ik ben 31 jaar en ben altijd in een huis vol honden opgegroeid. Op mijn 21e haalde ik mijn diploma als kynoloog en werk sindsdien met veel enthousiasme als hondentrainster. Het voelt soms zo onwerkelijk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

“Een band tussen hond en baasje groeit als het is voorzien van de juiste middelen”

Met ruim 10 jaar ervaring op zak als hondentrainster informeer ik consumenten bij het aanschaffen van producten. Goedkoop is niet altijd een goede koop en daar wil ik consumenten in helpen sturen.

Volg mijn aanbevelingen en je zult gelukkiger zijn van je aankopen. Dat beloof ik je! 😉

Gerelateerde artikelen

Hoeveel sterren verdient dit artikel?
[Total: 4 Average: 5]
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :