Home / Vervoeren / Hondenkar voor achter de fiets

Hondenkar voor achter de fiets

/
503 Views
img

Een hondenkar voor achter de fiets is ideaal als jouw hond het niet volhoud om lang naast de fiets te lopen. Met een hondenfietskar kan jouw hond overal mee naartoe. Meestal vind jouw viervoeter dit nog leuk ook! Lees snel verder om erachter te komen welke hondenkar voor achter de fiets geschikt is.

Waarom een hondenkar voor achter de fiets

De meeste honden vinden het erg leuk om in een hondenfietskar te zitten. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk om jouw hond te vervoeren. Met de fiets kun je langere afstanden afleggen die je anders niet zo met je hond zou kunnen doen.

Hieronder zijn enkele situaties wanneer het handig is om een fietskar te hebben.

Als jouw hond niet goed naast de fiets loopt

Dit kan gevaarlijk zijn op het moment dat jouw hond van je wegloopt terwijl je op de fiets zit. Het is geen onbekend probleem. Veel honden doen dit, omdat zij vanaf jongs af aan niet hebben geleerd om naast de fiets te lopen. Volwassen honden kunnen dit nog steeds leren. Dit zal echter niet meer zo gemakkelijk gaan.

Als het asfalt te warm is voor de hond

Op warme zomerdagen is het erg warm voor jouw hond om op asfalt te lopen. Honden hebben gevoelige voetzolen. Het is dus altijd verstandig om aan te voelen of het asfalt niet te heet is voor de hond. Een hond hoeft in een fietskar het asfalt niet aan te raken!

Als jouw hond weinig beweging nodig heeft

Veel honden hebben het niet nodig of willen niet zo veel lopen. Met een hondenfiets kun je dus jouw hond voor een korte stuk laten lopen naast de fiets. Op het moment dat hij moe wordt zet je hem gewoon in de kar. Dit geldt ook voor honden die wat ouder zijn. Die vinden het vaak lastig om lange afstanden te lopen. Ze vinden het alsnog wel lekker om mee te kunnen reizen in een hondenfietskar.

Als jouw hond is geblesseerd

Met een fietskar kan jouw hond alsnog overal mee naartoe, ondanks of hij geblesseerd is of niet. Als jouw hond altijd gewend is om mee te gaan, maar het niet meer kan vanwege een blessure. Op zo’n moment zal hij het extra waarderen als hij toch mee mag. Daarnaast is het erg handig om de hond naar de dierenarts te vervoeren als hij er niet meer heen kan lopen.

Als jouw hond bang is voor de auto

Sommige honden raken niet gewend aan het zitten in een auto. Een hondenfietskar kan een mooie tussenstap zijn voor deze typen honden.

hondenkar achter de fiets of in hondenmand

Hondenkar achter de fiets of een fietsmand voorop

Een fietsmand kan een goed alternatief zijn, maar is zeker niet in alle gevallen zo. Een hondenfietsmand is geschikter voor kleinere honden. Daarnaast zit er nog een belangrijk nadeel aan. Op het moment dat je valt met een fietsmand, dan komt de klap nog veel harder aan. Een hondenkar achter de fiets is daarom veiliger voor de hond. Jouw hond vindt het ook gewoon leuk om in een hondenfietskar te zitten. Je hoeft niet altijd een excuus te hebben om je hond in een hondenfietskar te vervoeren! 🙂

Tips bij het kopen van een hondenkar

Als je een hondenfietskar wil aanschaffen, let dan goed op de volgende punten:

De maximale draagkracht van de hondenkar.

Hondenfietskarren hebben een maximaal draagvermogen. Het is natuurlijk niet wijs om een grote, zware hond in een kleine, lichte hondenkar te stoppen. Let daarom dus goed op de afmetingen van de kar en van jouw hond. Je moet zeker weten of jouw hond erin past en niet te zwaar is. Fietskarren gaan meestal tot een maximum gewicht van 40 kilo.

Kwaliteit van de hondenfietskar

Kies voor kwaliteit, hierdoor zul je veel ellende in de toekomst besparen. Goedkope hondenfietskarren zijn niet goed bestand tegen slechte weersomstandigheden en slijtage. Je kunt beter wat meer betalen voor kwaliteit, hier zul je langer profijt van hebben.

Inklapbare hondenfietskar / waar berg je hem op

Het is belangrijk om alvast na te denken over waar je jouw hondenfietskar wil opbergen. Heb je bijvoorbeeld een grote garage waar je hem kwijt kunt? Zo niet, dan kun je ervoor kiezen om een fietskar te nemen die je in kunt klappen of deels kunt demonteren. Dit zal ervoor zorgen dat je met beperkt ruimte alsnog jouw hondenkar kwijt kunt.

Een regenkap erbij nemen?

Bij sommige modellen zit er geen overkapping bij. Deze dien je dan apart bij te bestellen. Let bij de aankoop van een hondenfietskar op. Is dit bij jou het geval? Of dien je dit nog later bij te bestellen.

Extra veiligheidsmaatregelen voor op je fiets

Als je een hondenkar aansluit op je fiets ben je natuurlijk niet meer zo wendbaar. Je bent een stuk langer en breder. Je doet er dan verstandig aan om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg voor voldoende reflectoren. Daarmee wordt je goed zichtbaar in het donker. Kies het liefst een hondenkar met felle- en weerkaatsende kleuren. Daarmee zul je beter zichtbaar zijn.

De beste hondenfietskarren voor achter op de fiets

Deze selectie is gebaseerd op:

 1. Productmateriaal
 2. Goede prijs- en kwaliteit verhouding
 3. Ontwerp
 4. Het ontwerp

Duvo+ Hondenkar voor honden tot 40 kilo

Dit is 1 van de meest verkochte fietskarren. Je ziet hem dan ook regelmatig voorbijkomen in het verkeer. Het is een goedkope variant wat wel goede kwaliteit heeft. De fietskar is voorzien van reflectoren en een vlag! Hiermee val je lekker op. De kar is verder van duurzaam materiaal en heeft prima banden. De fietskar kan worden opgevouwen. Je hoeft dus niet veel ruimte te hebben om jouw fietskar op te slaan. Wil je een hondenkar kopen, maar heb je een beperkt budget. Dan is dit een uitstekende keus!

Trixie hondenkar voor achter de fiets

Trixie hondenkar is iets prijziger dan de Duvo+ hondenkar. Deze kar is in meerdere verschillende uitvoeringen te krijgen. Webshops bieden deze kar in meerdere kleurvarianten te koop aan. Hieronder zie je de Trixie hondenkar.

De kar heeft twee insteekvakken aan de zijkant. Maar let op! Dit geldt alleen voor de hondenkarren van maat M en groter. De voorkant zal bij regenachtige dagen veel regen over zich heen krijgen. Daarom beschikt de voorkant over extra regen- en windbescherming. De fietskar beschikt over een klep aan de voorkant. Hierdoor kan de hond in worden geladen. Aan de achterkant zit ook een deur om de hond eruit te laten. Verder zit er boven op een stuk gaas voor de ventilatie van de hond. Dit is ook afsluitbaar met een oprolbaar doek.

Bij het aanschaffen van de Trixie hondenkar krijg je ook een koppelstuk meegeleverd. Hiermee kun je gemakkelijk de kar aan de fiets monteren. De hond zit in de fietskar op een mat. Deze kan je er makkelijk uithalen om schoon e maken. De kar is gemaakt van polyester, dat is makkelijk schoon te maken. Overige specificaties van deze hondencar:

 • Reflectoren inbegrepen
 • Opklapbare kar, hiermee kan hij mee worden genomen in de auto
 • Wielen met bevestigingssysteem, om deze makkelijk aan de kar te bevestigen

Karlie Doggy liner hondenkar

Deze grijs met zwart-kleurige hondenkar is populair bij veel webshops. De kar is van uitstekende kwaliteit en heeft genoeg reflectoren. Dit model heeft geen vering. Hierdoor kan het minder comfortabel zijn op wegen met hobbels. De kar is inklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen.

Beste kwaliteit hondenkar

We zijn aangekomen op de créme de la créme onder de hondenkarren voor achter de fiets. De Doggyride Novel is uitstekend afgewerkt. Dit is de beste keuze als je het budget ervoor hebt. De prijs is twee keer duurder dan de andere hondenkarren. Maar aan de andere kant heb je wel een hondenkar die lang meegaat en soepel werkt. De Doggyride is makkelijk op te bergen, omdat hij opvouwbaar is. Daarnaast kan je de wielen van de kar monteren, waardoor het een bench is. Dat kan vooral handig zijn voor als je op vakantie wil gaan met de fiets. Als je een hondenbench voor thuis wil gebruiken. Dan is een hondenbench voor thuis aan te raden. Het frame is van aluminium. Dit voelt lichter aan dan de andere modellen. Verder is de kar leverbaar in meerdere kleuren.

De Doggyride Novel kent de volgende specificaties:

 • Opbergvakken en een waterfles houder
 • Om te bouwen naar een buggy
 • Je ontvangt er een aanlijn set bij om de hond vast te zetten
 • De kar weeg 13,6 kilo
 • De maximale grootte van de hond mag 65 centimeter zijn, dit gaat om de schouderhoogte
 • De maximale laadgewicht is 50 kilo
 • De banden zijn 20 inch

De Doggyride Novel 10 is een luxe variant van de Novel. De Novel 10 wordt geleverd met een dakrek, luxe mat waar de hond op kan liggen in de kar en een kick standaard. Hier betaal je dan ook wat meer voor.

rode hondenkar achter de fiets

Extra tips

Als je een hondenkar hebt. Dan is het volgende handig om te onthouden.

 • Neem allereerst de tijd om jouw nieuwe hondenkar te leren kennen en te gebruiken. Fietsen met een hondenkar is anders dan zonder. Het is daarom raadzaam dat je er eerst even op oefent, voordat je met jouw hond hierin rond rijdt. Houd rekening mee dat het een stuk zwaarder trapt en dat de bochten een stuk zwaarder worden. Hierdoor fiets je langzamer, dit kan in het begin erg wennen zijn. Begin dus met kleine rondjes fietsen tot je er zelf en de hond eraan zijn gewend. Voor de honden zal het een geheel nieuwe ervaring zijn. Het kan zijn dat jouw hond hieraan moet wennen.
 • Vermijd zoveel mogelijk de onverharde paden. De hondenkarren zijn er niet voor gemaakt, vermijd dit dan ook! Blijf het liefst op paden met asfalt. Als je op een onverharde pad rijdt, dan kan de hond alle kanten opvliegen en dat wil je niet!
 • Maak de hond goed vast voordat je gaat fietsen. Je wilt niet dat jouw hond uit de kar springt of eruit kan vallen. Jouw hond moet ook zijn evenwicht leren te bewaren. Het is dan ook raadzaam dat jouw hond goed vast zit.
 • Beloon je hond als hij de hondenkar in gaat. In het begin kan jouw hond het spannend vinden. Het is daarom raadzaam om niet direct te beginnen met fietsen, maar kleine stapjes te nemen. Begin met het belonen van de hond als hij de fietskar ingaat. Op die manier wordt het een leuke ervaring voor de hond. Zo bouw je het uit.
 • Heeft jouw hond echt veel moeite met de hondenkar? Dan kun je overwegen om Honden Bachbloesem te gebruiken om jouw hond tot rust te brengen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Nieuwsbrief

Al meer dan 1.000 mensen lezen maandelijks mee. Vul je e-mail adres in en klik op aanmelden.

Wij haten SPAM en zorgen ervoor dat jouw e-mail adres veilig is bij ons.