De 3 FUNCTIES van een hondenbench

Vergelijk de modellen en kies de hondenbench die het beste bij jou past
Bekijk de beste hondenbench

Onafhankelijk

Speciaal gemaakt voor consumenten.

Betrouwbaar

Échte klanten aan het woord.

Overzichtelijk

Met aandacht overzichtelijk gemaakt.

Hondenbench

Wist je al dat je hondenbenches voor meerdere doeleinden kunt inzetten? Lees hier de 3 functies van een hondenbench. Sommige hondenbaasjes vinden hondenbenches zielig voor de hond, echter is het tegendeel waar. De hondenbench is voor jonge puppy’s een vertrouwde plek, als je er op juiste manier mee omgaat.

Bekijk de beste hondenbench

Hondenbench kiezen

Bench gebruiken om puppy zindelijk te maken

Als je net een pup in huis hebt gehaald, is een bench een geschikt middel om jouw puppy zindelijk te maken. Zorg dat de bench aantrekkelijk is voor jouw puppy om in te slapen. Doe dit bijvoorbeeld met dekentjes. Zet hem de eerste nachten naast jouw bed. Als jouw puppy vertrouwd is met de bench, dan zal hij dit zien als een veilig plek waar hij zich in terug kan trekken. Zorg bij het kiezen van een bench dat je er 1kiest met een kunststof plaat aan de onderkant. Deze zijn uitschuifbaar en maken het opruimen van ongelukjes gemakkelijk. Een tip: Voer jouw puppy snoepjes in de bench, zodat het leuk wordt voor de puppy om in de bench te zitten.

Bekijk de beste hondenbench

Bench gebruiken om hem te trainen

De bench kan ook worden gebruikt om te trainen. Puppy’s zijn speels en energiek. Leer de pup aan dat de bench een rustplek is. Door jouw pup in de bench te plaatsen is het tijd om rust te nemen.

Bench gebruiken als vervoersmiddel

Ga je op stap of op vakantie en wil je jouw hond meenemen in de auto of in het vliegtuig? Dan kunt je jouw hond vervoeren in een speciaal daarvoor gemaakte (reis)bench. Reisbenches zijn vaak makkelijk mee te nemen, omdat ze opvouwbaar zijn. Reisbenches hebben zachte binnenkant en een stevig frame. Hierdoor kan jouw pup comfortabel en veilig worden vervoerd.

Bekijk de beste hondenbench

Hier moet je op letten

Grote- medium-, of kleine hondenbench

Meet de hoogte van jouw hond. Je dient hiervoor de poten tot zijn kop en de lengte van zijn kop tot het uiteinde van de staart te meten. Een hondenbench hoort ongeveer 15 cm hoger en langer te zijn dan de hond. Op die manier heeft de hond voldoende ruimte om zich te bewegen.

Materiaal

Benches zijn van verschillende materialen gemaakt van; nylon, metaal en kunststof.

Nylon bench

Nylon benches zijn geschikt voor reizen. Ze bieden jouw hond onderweg een vertrouwde slaapplaats. De binnenkant is extra zacht en warm, wat het aangenaam maakt voor jouw huisdier. Nylon hondenbenches dienen regelmatig te worden gewassen, om hondengeuren en haren te verwijderen.

Tip: Deze bench is geschikt voor reizen naar warme landen.
Bekijk de beste hondenbench
Dwergkeeshond-2-692x691

Metalen bench

Metalen benches zijn stabiel, robuust en bieden genoeg frisse lucht. Deze benches zijn ook geschikt voor buiten. De metalen hondenbenches zijn makkelijker te wassen. Het nadeel is wel dat metaal zwaarder is dan kunststof. Hierdoor is het minder geschikt om te vervoeren.

Tip: Deze bench is geschikt voor thuis.

Kunststof bench

Kunststof benches zijn ideaal voor het meenemen van jouw hond bij vliegreizen. De kunststof bench is extra licht, maar daardoor wel minder robuust. De kunststof bench laat beperkt zuurstof door. Hierdoor is deze bench minder geschikt voor in de zomer of warme landen. Daarentegen is het wel een hele warme en geschikte bench voor in de winter.

Tip: Deze bench is geschikt voor reizen naar koude landen.
Bekijk de beste hondenbench

Algehele conclusie

Wil je een hondenbench kopen, maar kun je nog steeds niet kiezen? Wij hebben al de nodige hondenbenches onderzocht. Wij hebben hondenbenches tussen de prijs €25 en €100 met elkaar vergeleken. Hondenbenches zijn er in de kleuren zwart, blauw en beige. Bekijk hier onder enkele verschillende kleuren. De hondenbenches van topmast zijn de meest populaire benches.

Bekijk de beste hondenbench